Perunkirjoitus
Perukirjassa selvitetään kuolinpesän osakkaat ja omaisuus. Siihen merkitään vainajan ja tilanteesta riippuen myös lesken tai ensiksi kuolleen puolison kuolinpesän varat ja velat. Perunkirjoitus on pidettävä kolmen kuukauden kuluessa menehtymisestä. Normaalisti kolme kuukautta on riittävä aika, mutta poikkeuksellisen laajoista sukuselvityksistä tai muista syistä johtuen, haemme tapauskohtaisesti omaisten puolesta lisäaikaa perunkirjotuksen toimittamiselle.
Meille on tärkeää, että asiointi kanssamme sujuu mahdollisimman joustavasti. Tapaamiset hoituvat puhelimitse, verkkoneuvotteluna, kotikäynnillä tai toimistollamme. Ensimmäisen tapaamisemme yhteydessä käymme läpi kuolinpesän tilanteen. Tilaamme sukuselvityksen ja teemme tarvittaessa valtakirjat, joiden avulla pystymme selvittämään kuolinpesän omaisuuseriä itsenäisesti.
Lain mukaan kaikkien kuolinpesän osakkaiden ei ole pakollista osallistua perunkirjoitukseen, mutta kaikki on kutsuttava tilaisuuteen. Mahdollistamme kaikille osallistumisen asuinpaikkakunnasta tai -maasta riippumatta. Usein perunkirjoituksissamme osa kuolinpesän osakkaista on paikalla fyysisesti ja osa etäyhteyksien välityksellä.
Tapaamme asiakkaamme yleensä kasvotusten, mutta se ei ole nykyaikana enää välttämätöntä. Sähköinen allekirjoituspalvelu vahvalla tunnistautumisella mahdollistaa perunkirjoituksen toimittamisen kanssamme täysin etänä.
Perunkirjoitustilaisuudessa keskustelemme, miten kuolinpesän asioita hoidetaan jatkossa. Teemme tarvittavat valtakirjat ja ohjeistamme kuolinpesän yksityiskohtaisesti mahdollisimman sujuvaan arkeen. Jatkamme usein perunkirjoituksen jälkeen osituksen- ja perinnönjaon toteuttamiseen.
Teemme perunkirjoitukset ammattitaidolla ja luottamuksella useiden vuosien kokemuksella. Toimitamme perukirjan puolestanne verottajalle sekä halutessanne myös Digi- ja väestötietovirastoon osakastietojen vahvistamista varten.