Arkut ja uurnat

Katso video
X

Hautaustapa

Vainaja voidaan haudata arkussa tai uurnassa hautaan. Tuhka voidaan myös sirotella muistolehtoon, sirottelualueelle tai vaikka vainajan omalle maalle.

Arkut ja uurnat

Arkkuhautaus

Tutustu arkkuvalikoimaamme

Arkku on yleensä esillä hautajaisissa, minkä vuoksi arkun valintaan kiinnitetään erityistä huomiota. Valintaan voivat vaikuttaa monet tekijät, kuten vainajan persoona, hinta ja hautaustapa. Laajasta valikoimastamme löydätte haluamanne ja vainajaa parhaiten kunnioittavan arkun. Mikäli teillä on erityistoiveita, kuten tietyn kuvan kaivertaminen arkun kanteen, teetämme teille toiveidenne mukaisen arkun.

 

Tuhkahautaus

Tutustu uurnavalikoimaamme

Vainaja tarvitsee aina arkun, myös tuhkahautauksessa. Vainajalle järjestetään yleensä siunaus- tai saattotilaisuus, jonka jälkeen vainaja toimitetaan tuhkattavaksi. Vaihtoehtona on myös suoratuhkaus, jolloin kuljetamme vainajan tuhkaukseen ilman siunausta.

Uurnan siunaaminen on viime vuosina yleistynyt tapa. Alttarilla on silloin arkun sijaan uurna, joka käydään yleensä laskemassa hautaan siunauksen jälkeen. 

Uurnahautauksessa uurnan voi haudata hautausmaalle tai sirotella muistolehtoon. Jos tuhka halutaan sirotella yksityisomisteiselle kiinteistölle, täytyy sijoittamisesta saada maanomistajan lupa. Hautaustoimilaki määrää, että vainajan tuhka on oltava sijoitettuna lopulliseen paikkaansa vuoden kuluessa tuhkaamisesta.

 

Ota yhteyttä